Parcul Pairi Daiza a declarat într-un comunicat ca puiul s-a născut noaptea, mama sa fiind ursoaica Hao Hao în vârstă de şase ani iar tatăl fiind ursul Hui Xing.

Purtătorul de cuvânt al parcului zoologic a refuzat să precizeze sexul sau numele noului-născut, menţionând că vor fi făcute alte declaraţii mai târziu.
Grădina zoologică a publicat o fotografie a puiului roz, orb, fără blană, de doar câţiva centimetri lungime, ţinut în fălcile mamei sale. Sarcina „bănuită” a ursoaicei a fost anunţata în urmă cu doar două săptămâni, fiind însoţită de precauţii cu privire la detectarea micului făt.

Grădina zoologică a colaborat cu experţi din ţara nativă a animalului - China, pentru a face mamei o inseminare artificială.

Organizaţia mondială World Wide Fund for Nature (WWF) a menţionat într-un studiu că în 2014 existau la nivel mondial 1.864 de urşi panda gigant care trăiau în sălbăticie, cifra aproape dublându-se faţă de numărul exemplarelor de la sfârşitul anilor 1970 şi crescând cu 17 la sută în ultimul deceniu datorită preocupărilor pentru salvarea acestei specii.

Ca parte a eforturilor de salvare a speciilor care au fost lovite din plin de uzurparea habitatelor de către oameni în zonele muntoase unde au supravieţuit cu o dietă bazată aproape în întregime pe bambus, peste 300 de urşi panda trăiesc acum în grădini zoologice, mai ales în China.

Este de notorietate lupta cercetătorilor pentru reproducerea urşilor panda în captivitate, în ultimii ani crescând numărul naşterilor datorită tehnicilor de reproducere artificială şi unei mai bune cunoaşteri a nevoilor acestor animale.

Parcul Pairi Daiza a menţionat că Belgia a devenit a treia ţară europeană în care are loc cu succes reproducerea în captivitate a urşilor panda, după Austria şi Spania. Cea mai recentă naştere din Europa a unui urs panda avusese loc la Madrid, în urmă cu trei ani.