Evenimentul a avut loc la Biblioteca Naţională pentru Copii „Ion Creangă”, în Sala Picilor. Alături de Stela Popa a fost prezentă întreaga echipă de creaţie care a realizat versiunea audio a cărţii, un grup de elevi de la Liceul „Orizont”, ansamblul vocal al Liceului „Prometeu” şi interpreta Stela Botez.

Graţie susţinerii Companiei „STARNET Soluţii” toţi copiii au primit în dar CD-ul audio „Semincioara fermecată”. „Copiilor cărora nu le sunt accesibile cărţile obişnuite trebuie să le oferim o alternativă. Ei au dreptul la poveste, la magia imaginaţiei şi a fanteziei”, este mesajul motivaţional al acţiunii.

Prezentatoarea principalului buletin de ştiri de la Jurnal TV şi-a amintit de un talent mai vechi, unul din copilărie. Cândva, Stela Popa a cântat în ansamblul de fluierişti condus în şcoală chiar de către tatăl său, profesor de muzică. Mesajul vedetei a fost ieri, la întâlnirea cu copiii cu deficienţe de vedere, unul încurajator: „Faptul că vedem mai puţin bine decât ceilalţi nu ne împiedică să realizăm lucruri frumoase în viaţă, la orice vârstă. Şi eu port ochelari de ani buni de zile, pentru că am citit şi am învăţat mult, mai ales nopţile, dar nu a fost un impediment pentru mine. Dimpotrivă. Îmi stă foarte bine cu ochelari şi am făcut din asta un fel de a fi. Aşadar, curaj, încredere în forţele proprii şi veţi realiza tot ce vă propuneţi”.

La sfârşitul întâlnirii copiii au fost răsfăţaţi cu dulciuri de către o prietenă de a Stelei Popa de pe vremea când învăţa la liceul Prometeu - Tatiana Marfescu, în prezent patroană de fabrică de ciocolată.