Cunoaşte-ţi slăbiciunile şi punctele tari! 

Cel mai important lucru este să fim conştienţi de ceea ce putem, dar şi ceea ce nu putem face. O modalitate de a realiza aceste lucruri este prin intermediul întocmirii unei liste cu punctele tari şi punctele slabe, care să fie păstrată la vedere, pentru ca zilnic să poată fi aruncată o privire asupra ei.

Cu toţii facem greşeli!

Poate ai făcut aceeaşi greşeală în repetate rânduri sau ai greşit cu privire la o sarcină banală. Cu toate acestea, nu te demoraliza! Cu toţii facem greşeli şi este important să ne reamintim constant acest lucru. Un studiu realizat la Universitatea din Florida a demonstrat faptul că acceptarea greşelilor este unul dintre motivele principale pentru care încrederea în sine a oamenilor creşte, spre deosebire de sancţionarea acestora.

Acceptă complimentele şi complimentează-te...singur!

Pare banal atunci când auzi îndemnul să accepţi un compliment! Cu toate acestea, studiile au demonstrat faptul că oamenilor le este foarte greu să accepte complimentele, în special celor preponderent introvertiţi. Zâmbeşte mai des oamenilor care te complimentează şi admiră-te zilnic, în oglindă. Unul dintre cele mai cunoscute trucuri pentru sporirea încrederii în sine constă în utilizarea oglinzii pentru a te admira, cel puţin o dată pe zi!

Criticile sunt doar o modalitate de învăţare!

Cu siguranţă nu vei fi tot timpul apreciat şi oamenii nu vor fi constant, în acord cu ideile tale, dar acest lucru nu înseamnă că este momentul să te demoralizezi. Criticile nu sunt altceva decât o poartă deschisă spre cunoaştere şi învăţare.

Păstrează-ţi optimismul şi zâmbeşte cât mai des cu putinţă!

Chiar şi în momentele mai puţin plăcute, zâmbetul s-a dovedit a fi accesoriul util pentru a schimba starea de spirit! Nu fi tristă prea mult timp! În schimb, observă tot timpul părţile pline ale paharului – fie că este vorba de o simplă experienţă din care ai învăţat ceva – tot timpul va exista o parte plină a paharului! Şi nu uita să zâmbeşti cât mai des cu putinţă. O modalitate de a-ţi începe ziua într-un mod plăcut este de a zâmbi, în oglindă şi de a mulţumi pentru ziua care îţi este oferită.