Realizarea parcului a început în 2011, iar Shanghai Disney Resort se întinde în prezent pe 3,9 kilometri pătraţi, având un castel de basm şi montagnes russes care constituie superlative în domeniu. Cu un cost de 5,5 miliarde de dolari, una dintre cele mai mari investiţii străine în China, complexul se deschide totuşi într-o perioadă în care economia asiatică înregistrează cea mai slabă creştere din ultimul sfert de secol. Bob Iger, PDG al Disney, afirmă însă că ţara este prea mare pentru a fi ignorată. „La urma urmelor, este cea mai mare piaţă mondială”, a spus el presei în ajunul inaugurării.

„Este de departe locul care implică cea mai creativă ambiţie şi cea mai avansată tehnologie pe care l-am construit vreodată”, a susţinut el.

Bob Iger a conceput el însuşi proiectul în 1999, în colaborare cu grupul de stat Shanghai Shendi Group. Inaugurarea sa intervine în momentul în care Disney trece prin tragedia petrecută în parcul Disney World din Orlando (Florida), unde miercuri a fost găsit corpul fără viaţă al unui copil de doi ani, tras în apă de un aligator în faţa familiei, aminteşte AFP.