Actorul în vârstă de 53 de ani, care a apărut şi în filmele „Forrest Gump” sau „Boogie Nights”, riscă 40 de ani de închisoare. El îşi va primi sentinţa la 10 iunie.

Procuroarea Tannaz Mokayef a declarat în faţa juraţilor că Michael Jace era „obsedat" de soţia sa, April, care încercat de câteva ori să se despartă de el şi pe care actorul o acuza că îl înşeală.

Avocaţii lui Michael Jace au admis că actorul a tras de două ori în soţia sa, la 19 mai 2014, când aceasta s-a întors cu spatele, dar susţin că acesta este vinovat doar de omucidere involuntară.

Fiul de zece ani al cuplului, Nehemiah, a povestit că tatăl lor i-a spus mamei lor, fostă campioană de atletism: „Dacă îţi place să alergi, atunci du-te la Paradis", după care a tras asupra ei.

Michael Jace declarase poliţiei că după o dispută cu soţia lui a vrut să o împuşte în picior, fără să aibă intenţia să o ucidă. El a declarat de asemenea că se afla sub influenţa alcoolului.

Potrivit tribunalului, cei doi soţi schimbaseră peste o sută de mesaje pe telefon în acea zi, iar într-unul dintre ele, April Jace mărturisea că îi este frică să se întoarcă acasă.

Michael Jace a interpretat mai multe roluri mici după ce s-a încheiat serialul „The Shield”, dar cariera sa nu a mai luat avânt.