Cunoscut şi ca „solstiţiul Manhattan" acest fenomen se întâmplă de două ori pe an, în zile egal depărtate de solstiţiul de vară. Primul Manhattanhenge are loc la sfârşitul lunii mai, iar al doilea aproximativ pe 12 iulie.

„Manhattanhenge” atrage o mulţime de persoane în zeci de puncte ale insulei pentru a admira spectaculoase vederi ale soarelui la apus.

Fenomenul — al cărui nume vine dintr-un jocul de cuvinte inspirat de monumentul preistoric englez Stonehenge — permite să se vadă uriaşul disc roşu al soarelui coborând printre zgârie-norii oraşului înainte de a ascunde în apele râului Hudson.

Anul acesta, „Manhattanhenge” coincide cu Memorial Day care se sărbătoreşte, ziua în care SUA îi omagiază pe cei căzuţi în luptă şi care celebrează începerea sezonului estival.

Deşi fenomenul poate fi admirat şi în alte oraşe a căror arhitectură urbană este împărţită în intersecţii, înălţimea clădirilor din Big Apple este cea mai potrivită pentru a putea admira şi fotografia spectaculosul apus de soare.

Potrivit experţilor, străzile cele mai late din cartierul Manhattan (14, 23, 34, 42 sau 57) sunt în mod tradiţional cele mai bune puncte pentru a admira acest fenomen rar şi spectaculos.