Atunci când mai mulţi bucătari se adună la un loc, atmosfera se încinge nu neapărat de la cuptoare. Iar când e vorba şi de un concurs, bătălia se dă nu doar între platouri, ci şi orgolii. Timp de 45 de minute, experţi în arta culinară de la mai multe Şcoli Profesionale din ţară au pregătit la viteză şi cu multă iscusinţă bucate alese din peşte.

Deşi iniţial au fost anunţaţi că vor avea adversari din alte ţări, primul concurs s-a dat între participanţi din Moldova. Juriul a stat cu ochii pe ei şi le-a urmărit fiecare mişcare.

La trei, doi, unu, platourile au fost aduse în faţa pofticioşilor. Noi am luat la pachet şi câteva secrete din prepararea peştelui.

Unde va merge aurul, vom afla în câteva zile. Până atunci, aprecierea cea mai mare a venit din partea celor care au urmărit procesul.

Asemenea competiţii vor avea loc până sâmbătă. La ele vor lua parte bucătari din Belarus, Rusia, Cipru, Ucraina şi alte ţări.