Mingea este destul de solidă încât să reziste ghearelor şi maxilarelor câinilor şi pisicilor. Invenţia, numită PlayDate, i-a câştigat pe internauţi pe platforma de finanţare participativă Indiegogo. Inventatorii au avut nevoie de donaţii de 60.000 de dolari să îşi poată comercializa mingea inteligentă pentru câini şi pisici. Au strâns în cele din urmă peste 352.000 de dolari.

Mingea poate fi acţionată de la distanţă de pe ecranul tactil al unui smartphone datorită unei camere integrate şi a aplicaţiei mobile dezvoltate în acest sens, care poate rula atât pe dispozitivele iOS cât şi pe Android.

Prin intermediul aplicaţiei mobile mingea poate fi dirijată în orice direcţie şi poate interacţiona cu animalul, care astfel poate fi filmat, fotografiat, auzit sau chiar i se pot transmite acestuia diferite comenzi, pentru că mingea are integrat un microfon.

Acest gadget nu este însă primul de acest tip. Şi LG a realizat un robot de supraveghere în formă de sferă, Rolling Bot. Acesta poate fi acţionat de la distanţă, poate fi jucărie pentru animal sau chiar servi ca telecomandă pentru diferitele aparate din gospodărie.