Preţul pisicilor bengaleze de pe piaţa autohtonă este unul acceptabil. În afară, felinele costă până la opt mii de euro. Recordul absolut însă, consemnat în Guinness Book, a fost de 42.000 de dolari, pentru o bengaleză care făcea parte din crescătoria lordului Esmond Gay, şi era a doua generaţie născută dintr-un hibrid de pisică domestică şi un leopard asiatic.

Felinele din familia Volcov din Chişinău, vin tocmai din Africa, iar din moment ce şi-au găsit stăpânii, Olivia şi Moişa au adus pe lume 15 motănaşi.
Chiar dacă fiecare felină este ca un membru al familiei Volcov, stăpânii nu le pot păstra pe toate. Iată de ce, au decis să facă afacere din asta. Până ajung pe mâini sigure, pisicile sunt îngrijite ca la carte şi au propriul spaţiu.

Rasa lor este considerată una dintre cele mi deştepte. Activi dar şi plăpânzi, frumoşii bengalezi au nevoie de multă dragoste, afecţiune dar şi de un regim alimentar strict.

Faptul că îşi au rădăcinile în junglă este remarcabil. Spre deosebire de altele, aceste feline nu se tem de apă, ba chiar adoră să se scalde, sau să asculte apa curgătoare.