„Dosarul penal este sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ. În cursul zilei de sâmbătă au avut loc primele audieri în dosar. În cauză se fac cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs acest eveniment şi dispunerea măsurilor legale ce se impun”, se arată în comunicatul de presă al Poliţiei Neamţ.

Primarul interimar al municipiului Piatra Neamţ, Dragoş Chitic, a solicitat, sâmbătă, tuturor instituţiilor cu atribuţii în domeniu să verifice amănunţit dacă au fost respectate legile de către organizatorul concertului Carla's Dream de la Galleria Mall Piatra Neamţ şi să ia măsuri drastice.

Chitic a declarat, într-o conferinţă de presă, că respectivul complex comercial nu a solicitat autorizarea concertului susţinut de Carla's Dream, deşi, în opinia sa, trebuia să facă un astfel de demers.

Reprezentanţii ISU Neamţ au deschis o anchetă pentru a constata dacă au fost încălcate normele PSI şi au precizat că Galleria Mall Piatra Neamţ deţine autorizaţie de securitate la incendii. Ei spun că la concert au fost între 2.000 şi 3.000 de persoane, în timp ce membrii formaţiei au estimat un număr dublu de participanţi.

Reprezentanţii Galleria Mall Piatra Neamţ au anunţat că intrarea la spectacol a fost liberă şi nu s-au aşteptat la un aflux atât de mare de spectatori. Ei au precizat că spectacolul a fost organizat în interiorul mall-ului, la etaj, cu ocazia deschiderii mai multor magazine şi au informat că au solicitat oficial prezenţa la eveniment a reprezentaţilor ISU, Jandarmeriei, Poliţiei şi Ambulanţei. Potrivit reprezentanţilor complexului comercial, au fost deschise toate instalaţiile de aer condiţionat şi geamurile de la etaj, dar nu au făcut faţă numărului mare de spectatori.

Din cauza căldurii insuportabile, nouă persoane au leşinat iar cinci dintre acestea au fost transportate cu ambulanţa la spital, dar nu au rămas internate.