Piraţii din Caraibe: La capătul lumii - 341,8 milioane de dolari

Cea mai scumpă producţie realizată până acum la Hollywood este cel de-al treilea film din seria Piraţii din Caraibe, cu Johnny Deep în rolul principal, interpretându-l pe Căpitanul Jack Sparrow. Pelicula a avut încasări de 963, 4 milioane de dolari, dar costurile s-au ridicat 341,8 milioane de dolari, clasându-se astfel pe primul loc într-un top al celor mai costisitoare filme din toate timpurile. Culmea este că producătorul seriei a declarat că acesta a fost un buget redus, iniţial vorbindu-se de o altă sumă, mult mai mare.

Cleopatra - 339, 5 milioane de dolari

Cleopatra, filmul realizat în 1963, cu Elisabeth Taylor în rolul principal, este considerat al doilea cel mai scump din istorie. Vorbim despre un film cu patru premii ale Academiei Americane de Film câştigate, aşa că poate costurile producţiei nici nu ar mai trebui să conteze. Totuşi, cifra de 339, 5 milioane de dolari nu este de neglijat, şi este demnă de topul celor mai scumpe filme făcute vreodată.

Titanic - 294, 3 milioane de dolari

Clasamentul celor mai scumpe filme din istorie este completat de Titanicul lui James Cameron. Realizat în 1997, producerea filmului despre scufundarea vasului de croazieră, a costat aproximativ 300 de milioane de dolari. Suma a fost uriaşă, dar şi încasările care au venit după lansarea în cinematografe a peliculei cu Leonardo DiCaprio şi Kate Winslet a adunat milioane de spectatori în cinematografe.

Omul-păianjen 3 - 293,9 milioane de dolari

Pe locul patru se află cel de-al treilea film din seria Spiderman. Acesta este şi cel mai scump episod realizat de Marvel Studios. Făcut după povestea celui mai iubit personaj de benzi desenate, Spiderman 3 nu a făcut rabat de la bani atunci când a venit vorba de punerea în scenă a poveştii lui Peter Parker. Filmul în care joacă Tobey Macguire şi Kirsten Dunst a înregistrat şi un câştig pe măsură - de 900 de milioane de dolari.

O poveste încâlcită - 281,7 milioane

În mod surprinzător în topul celor mai scumpe filme se află şi o animaţie. Tangled - O poveste încâlcită, povestea prinţesei Rapunzel a costat studiourile Walt Disney nu mai puţin de 281,7 milioane de dolari. Suma este colosală pentru o animaţie, dar realizatorii au lucrat cinci ani la realizarea ei şi au dorit ca totul să fie deosebit de ceea ce s-a văzut până în acel moment.