Denumită „Yellow Cloud”, chitara a fost preferata fostului cântăreţ în reprezentaţiile sale de la sfârşitul anilor '80 şi debutul anilor '90. Forma excentrică a instrumentului este completată de alte obiecte simbol pe care artistul le-a utilizat în timpul disputei sale cu casa de discuri Warner Bros cu care avea un contract semnat.

„O singură privire şi nu veţi avea dubii că este vorba despre o chitară care a aparţinut lui Prince”, a transmis într-un comunicat Garry Schrum, directorul obiectelor muzicale de valoare de la casa de licitaţii Heritage Auctions, care are sediul în Texas.

Chitara din lemn a fost folosită de artist în studio, pe scene de spectacole sau la concertele în aer liber până în 1994, când a fost ruptă în studioul unei televiziuni din Franţa. A fost reparată ulterior, dar artistul a folosit-o numai pentru înregistrările în studio, devenind chitara simbol a ultimelor cântece ale artistului. Va fi scoasă la licitaţie la 24-25 iunie la Beverly Hills, alături de alte obiecte care au aparţinut lui Prince. Artistul legendar, care a murit la 21 aprilie în acest an, la vârsta de 57 de ani, nu avea copii şi nu lăsat vreun testament. Un mandatar a fost însărcinat să se ocupe de administrarea averii artistului, urmând să stabilească ordinea succesiunii pentru că Prince avea o soră şi cinci fraţi vitregi.