Regina primei seri a Festivalului de la Cannes a fost Blake Lively. Actriţa a îmbrăcat o rochie cu bretele, cu voal semitransparent şi o trenă lungă. Fiind însărcinată cu al doilea copil, vedeta a păşit cu mare atenţie, de teamă să nu cadă. Ea a sosit pe covorul roşu alături de colegii de platou din pelicula lui Woody Allen, „Cafe Society”, care a deschis festivalul de film.

Julianne Moore a întruchipat eleganţa într-o rochie neagră din voal cu aplicaţii strălucitoare, luând o formă a două cobre. Naomi Watts a mizat pe o ţinută care i-a scos în evidenţă silueta zveltă, iar Eva Longoria s-a afişat într-o bluză strălucitoare şi o fustă albă cu trenă.

Un moment delicios pentru public, dar şi pentru presă a fost oferit de Catherine Deneuve şi maestrul în ceremonii Laurent Lafitte. Acesta s-a aplecat să o sărute, însă actriţa în vârstă de 72 de ani i-a întrecut aşteptările.

 
Festivalul de al Cannes se desfăşoară în condiţii de securitate maximă. Pe marele ecran va rula astăzi pelicula românului Cristi Puiu, Sierra Nevada. În afara competiţiei va fi prezentată „Money Monster”, o dramă cu Julia Roberts şi George Clooney în rolurile principale.