Driver explică: „Dacă ţi-l imaginezi în copilărie, cu toate aceste puteri speciale şi cu părinţii fiind mereu absenţi şi egoişti, Ben e pierdut în lumea în care a fost crescut şi simte că a fost abandonat de oamenii de care e cel mai apropiat. Asta îl face furios şi îl face să poarte o imensă ranchiună pe umeri”. Apoi, JJ Abrams a confirmat-o: „E vorba de mai mult decât despre faptul că ar fi o sămânţă rea, încă din copilărie. Snoke l-a avut în vizor pe copil şi a ştiut că va fi incredibil de puternic, aşa că l-a vrut ca aliat. Mama şi tatăl lui ştiau că el e o ţintă şi că cineva îl are sub supraveghere întocmai pentru asta, dar nu sunt acolo pentru a-l ghida”.

Să sperăm că Episodul VIII va explora povestea aceasta ceva mai mult. Ştim deja că Luke şi Rey se întâlnesc pe o insulă şi mai ştim şi că exilul lui Luke a fost provocat de atitudinea unui padawan, posibil Ben. Sunt şanse mari să avem parte de momente retrospective şi să înţelegem mai bine de unde vine toată această răzvrătire a lui Ben. Rămâne de văzut dacă vor merge pe pista cu Leia şi Han fiind complet neglijenţi cu copilul lor.

Până la Episodul VIII, ne putem delecta cu un alt film din universul Star Wars. Se numeşte Rogue One, iar conform informaţiilor apărute pe internet până în acest moment, evenimentele din cadrul acestuia au loc cu puţin timp înaintea celor petrecute în Episodul IV: O nouă speranţă. Povestea s-ar concentra asupra unui grup de spioni rebeli a căror misiune este aceea de a fura planurile imperiale pentru o nouă armă, denumită Steaua Morţii.