Deadpool

Poate că era previzibil faptul că lista cu cele mai bune comedii din 2016 va începe cu Deadpool, cel mai fraier supererou din curtea şcolii. Deadpool face parte din universul Marvel şi a apărut în comics prin anii ’90. Nu e chiar supereroul clasic, cu principii morale bine definite şi plin de intenţii bune în ceea ce priveşte salvarea omenirii. E mai degrabă un antierou. Unul instabil psihic, nevrotic, care vorbeşte încontinuu şi care pare mai degrabă imaginat ca o satirizare a tuturor calităţilor pe care le-ai aştepta în mod normal la un supererou. În plus, face glume proaste, dar genul de glume proaste la care ai râde cu lacrimi.

Zootropolis

Indiferent de vârstă, nu au cum să nu îţi placă animaţiile, mai ales cele bine făcute. Zootropolis este o producţie Disney, iar în echipa de producţie şi regie se regăsesc oameni care au lucrat şi la filme precum Wreck It Ralph, Frozen sau Big Hero 6. Filmul porneşte din start cu un mare avantaj, la care se adaugă şi vocile unor actori precum Ginnifer Goodwin, Jaons Bateman sau Idris Elba. Povestea aduce în prim plan o societate în care animalele au trăsături umane şi trăiesc ca oamenii. Au locuri de muncă, bani, haine, instituţii şi, bineînţeles, infractori.

Everybody Wants Some

Ştim că şi tu ţi-ai trăit visul adolescentului rebel, care se simte neînţeles de adulţi şi vrea pur şi simplu să scape de autoritatea lor, pentru a face ce îi trece prin cap. Poate încă nu ai trecut peste etapa aceea. În orice caz, filmul ăsta chiar merită o porţie de râs, într-o seară de weekend. Bonus: toată lumea e îmbrăcată în stilul anilor ’70-’80.

How To Be Single

Poate că treci printr-o despărţire dureroasă şi nu ai chef de nimic în afară de mâncat ciocolată şi plâns. Ei bine, asta nu e chiar cea mai bună strategie, şi chiar dacă totul trece odată cu timpul, poate că ar fi o idee bună să îi dai şi tu un mic impuls. Dacă nu eşti chiar tipul de om aventurier şi nici nu ai în plan să devii prea des, poţi măcar să te amuzi la cum o fac alţii. Comedia „How To Be single” e surprinzător de reuşită, şi în plus, ai ocazia să o vezi pe actriţa din Fifty Shades of Grey jucând un rol care nu o să ţi se pară penibil. Chiar dacă nu suntem neapărat fanii genului, „How To Be Single” e una dintre cele mai bune comedii din 2016, cel puţin până acum.

Dirty Grandpa

Avem din start un motiv bun pentru care ar trebui să vezi filmul ăsta: Robert de Niro. Şi dacă eşti fată şi îţi plac ochii albaştri, pune-l la socoteală şi pe Zac Efron. Glumele din filmul ăsta se învârt, evident, în jurul sexului, şi avem de-a face cu un bunic nerăbdător să îşi reînceapă aventurile, după ani buni de abstinenţă. Dick, bunicul, şi Jason, nepotul, sunt cea mai atipică pereche de bunic-nepot: în timp ce bunicul e gata să ia din nou viaţa în piept şi să agaţe tinere, nepotul se îmbracă şi se poartă de parcă ar fi deja pensionat. Da, o să râzi, uită-te la film.

Hail, Caesar!

Acţiunea filmului e plasată în anii ’50 şi se concentrează pe povestea unui bărbat pe nume Eddie Mannix, a cărui slujbă este aceea de a se asigura că starurile de la Hollywood nu îşi prejudiciază imaginea din cauza abuzului de droguri, aventuri ilicite sau a altor comportamente neacceptate. Cei de teapa lui Mannix erau de obicei aleşi de marile studiouri din rândul detectivilor privaţi şi aveau sarcina să îi ţină pe actori departe de scandal prin orice mijloace posibile. Unele dintre aceste practici vizau supravegherea ilegală cu ajutorul microfoanelor, intimidarea şi mituirea martorilor. E o comedie atipică şi are şi o oarecare tendinţă de tragedie, aşa că merită.

Ghostbusters III

Filmul va fi lansat abia în luna iulie, dar distribuţia şi trailerul ne indică faptul că s-ar putea să avem parte de o porţie bunicică de râs. Mixul între supranatural şi comedie ne aduce aminte de Scary Movie, dar nu suntem siguri dacă acest lucru e de bine sau de rău.

The Secret Life of Pets

Producătorii filmului „Despicable Me” se pregătesc să dea din nou lovitura în cinematografie. Noul desen animat urmăreşte viaţa secretă a animalelor de companie şi va fi, fără îndoială, încă o animaţie excelentă. Din păcate, o vom vedea abia în luna iulie, dar toate teaserele de până acum sugerează că aşteptarea merită. Ştim că şi tu vrei să ştii ce fac animalele tale de companie când tu nu eşti acasă.

Sausage Party

Filmul acesta de animaţie nu e destinat copiilor, dar adulţii probabil că îl vor aprecia. Este primul film de animaţie R-rated, iar acţiunea se învârte în jurul unui cârnat care vrea să afle scopul vieţii sale. Şi, desigur, ce se întâmplă când e ales să părăsească supermarketul.

Kung Fu Panda 3

Desigur, Kung Fu Panda nu putea lipsi de pe lista celor mai bune comedii din 2016. După ce a scăpat Valea Liniştită de maleficul lord Shen, paşnicul şi mâncăciosul Po se bucură de gloria faptelor sale de vitejie. Relaxarea şi toate bunătăţile din lume îi încântă zilele, dar fericirea nu va dura prea mult, căci dolofanul panda va avea de înfruntat o extraordinară ameninţare supranaturală al cărei scop este distrugerea completă a spiritului kung fu! Trădarea unuia dintre Cei cinci furioşi îl va mâhni nespus pe Po, care va trebui să dea totul pentru a dovedi valoarea inestimabilă a prieteniei şi a încrederii şi pentru a-i salva din nou pe locuitorii din Vale.