Deşi vorbim despre aceeaşi sărbătoare, tradiţiile pascale diferă de la o ţară la alta. În Bulgaria, de exemplu, membrii familiilor aruncă un ou de la unul la celălalt. Se crede că cel care ajunge la finalul jocului cu oul întreg, va fi norocos tot anul.

De trei milenii încoace, în China, ouăle de Paşti sunt considerate sacre, adevărate simboluri ale fertilităţii şi primăverii, motiv pentru care sunt dăruite semenilor în cadrul unor petreceri distractive.

În dimineaţa Paştelui, bisericile din Franţa bat clopotele anunţând astfel Învierea. La auzul acestora, oamenii se îmbrăţişează în semn de bucurie. La trezire, copiii caută prin camere sau prin grădină ouăle ascunse de părinţi. Se spune că cel ce va găsi mai multe, va avea noroc.

În unele zone din Germania, se ard brazii ce au fost împodobiţi de Crăciun. Focul se face într-un loc special, iar tradiţia spune că flăcările acestuia vor alunga ultimele semne ale iernii, pentru a face loc primăverii.

Paştele se sărbătoreşte până şi în Hawaii. Aici oamenii credeau în trecut că lumea a fost creată dintr-un ou uriaş, iar gălbenuşul acestuia este de fapt soarele de astăzi.

În Polonia există obiceiul udatului. Oamenii se stropesc cu apă unii pe alţii pentru a fi sănătoşi. Tot aici masa pascală este decorată cu frunze verzi, iar mâncarea tradiţională este aşezată pe acestea.

Şi în Marea Britanie este sărbătorit Paştele, atât de creştini, cât şi de membrii altor culte religioase. Ouăle de ciocolată sunt cel mai reprezentativ simbol al sărbătorii. Pe străzile de acolo sunt organizate parade şi ceremonii fastuoase. În lunea Paştelui are loc concursul rostogolirii ouălor pe deal. Câştigătorul este, după caz, cel al cărui ou s-a rostogolit cel mai mult, cel care a ajuns cel mai departe sau cel care a depăşit toate obstacolele din cale.