Fie din motiv că a venit televiziunea în sat sau din cauza pregătirilor de sărbătoare, dar în Teliţa, aproape toate porţile gospodarilor erau deschise!

Soţii Ion şi Larisa muncesc zi şi noapte pentru a avea de toate pe lângă casă. Nici nu avea cum să fie altfel într-o familie de perfecţionişti, el fiind agronom, iar ea învăţătoare. În ajun de sărbătoare însă, muncesc dublu pentru a întâlni Sfintele Paşti cu inima dar şi cu gospodăria curată.

 

Rezultatele efortului său se văd deja prin toată gospodăria. Asta însă nu e tot! La ocazii speciale, domnul Ion are cu ce-şi surprinde musafirii!

În timp ce capul familiei are grijă de toate pe lângă casă, gospodina pune lucrurile la punct în interiorul locuinţei. După ce a întors casa cu talpele în sus, doamna Larisa îşi aranjează pieii de capră, întinde aşternuturile proaspăt spălate şi îngrijeşte florile.

După ordinea în casă, urmează bineînţeles, cea mai importantă etapă a pregătirilor de Paşti. Meniul e deja stabilit, iar masa aşteaptă în colţ să fie încărcată cu bucate din cele mai savuroase.

Până atunci însă, nu ne rămâne decât să le dorim... spor la treabă!