Clasamentul săptămânal, difuzat în mod tradiţional duminica, ia în considerare săptămâna de vineri până joi. Cel mai recent arată interesul masiv faţă de albumele cântăreţului, care s-a plasat postum în fruntea vânzărilor, în ultima zi luată în considerare pentru realizarea topului săptămânal. Albumul "The Very Best of Prince", lansat iniţial în 2001, ocupă prima poziţie a clasamentului, urmat de "Purple Rain" (1984), conform cifrelor institutului de specialitate Nielsen Music. Locul al şaselea în Top 10 îi revine compilaţiei de trei discuri "The Hits/The B-SidesI, din 1993.

Unul din factorii acestui succes constă în faptul că fanii puteau asculta doar cu mare dificultate piesele artistului în streaming. Albumele lui Prince se găseau în streaming numai pe site-ul Tidal, serviciu care îi aparţine rapperului jay-Z, relaţia sa cu internetul fiind extrem de fluctuantă.

Se întâmplă foarte rar ca un artist să se afle simultan pe primul şi al doilea loc al clasamentelor americane de vânzări de albume. Ultima oară când s-a înregistrat o asemenea situaţie a fost când rapperul Nelly a lansat două albume în acelaşi timp, „Sweat" şi „Suit", în 2004.

Muzician genial şi prolific, Prince întruchipa genul pop al anilor 1980, deceniu în care a strălucit alături de Michael Jackson (care a murit în 2009) şi Madonna, născută ca şi el în 1958. De-a lungul carierei a vândut circa 100 de milioane de discuri.

Muzicianul a fost găsit mort la reşedinţa sa, Paisley Park, aflată în apropierea oraşului natal, Minneapolis (nord).