„Timp de câteva ore, a avut loc o frumoasă ceremonie privată în memoria lui Prince, în prezenţa unui grup restrâns de persoane care l-au iubit cel mai mult: familia, prieteni şi muzicieni”, a declarat, într-un comunicat, Anna Meacham. „Corpul lui Prince a fost incinerat' şi locul unde va fi depusă cenuşa 'va rămâne privat”, a precizat ea.

Cauzele decesului lui Prince, la 57 de ani, rămân necunoscute fiindcă poliţia nu a găsit semne de sinucidere şi nici de traumatisme. Cântăreţul american, decedat joi la 57 de ani în apropiere de Minneapolis (Minnesota, nord), a fost găsit în stare de inconştienţă într-un lift al studiourilor de înregistrare situate în reşedinţa sa.

Omagiile nu au încetat să curgă vineri, preşedintele Obama, aflat în vizită oficială la Londra, reafirmându-şi tristeţea la dispariţia marelui interpret.

Şeful administraţiei americane, care l-a invitat pe Prince să cânte la Casa Albă, a mărturisit că a ascultat două piese ale lui, Delirious şi Purple Rain, înaintea întâlnirii cu premierul David Cameron. Reţelele AMC şi Carmike Cinemas au anunţat vineri seară că vor organiza proiecţii cu Purple Rain de sâmbătă până joia viitoare în peste 150 de săli de cinema din Statele Unite.