Actriţa britanică Daisy Ridley, care o interpretează pe Rey în acest film, a făcut oficiul de gazdă pentru această vizită în care cei doi fraţi din familia regală au salutat personaje precum Chewbacca sau androizii R2D2 şi BB8. 

Actorul american Mark Hamill (Luke Skywalker) şi cel britanic John Boyega (Finn) au dat mâna cu prinţul William, al doilea pe linia de succesiune la tronul Marii Britanii, şi cu fratele său, Henry, în timpul vizitei lor la studioul Pinewood, din vestul Londrei. 

Sub comanda regizorului JJ Abrams, actorii filmează 'Star Wars: Episode VIII', viitorul capitol al seriei intergalactice care a fost lansată în 1977.

Pe platou, William a luat arma pe care o foloseşte Ridley la filmări, în timp ce Henry a luat sabia personajului negativ Kylo Ren. Cu ajutorul efectelor pe care un tehnician al platoului le-a controlat, cei doi fraţi s-au putut duela cu raze laser într-o scurtă confruntare.

„Aha, eşti speriat?", i-a lansat William lui Henry, în timp ce acesta a încercat în zadar să-l atingă cu raza laser pe fratele său, care s-a ferit la timp. 

În viitorul capitol al francizei „Star Wars” apar diferite scene filmate în exterior în diferite regiuni ale Marii Britanii, precum Greenham Common, parcul naţional Lake District sau Scoţia.