Producţia lui Jon Favreau s-a dovedit un succes de casă şi în afara Americii de Nord, înregistrând încasări de 187,4 milioane de dolari la sfârşitul săptămânii, dintre care 50,3 milioane de dolari doar din China şi respectiv 20,1 milioane de dolari din patria lui Mowgli, India.

Primul loc în topul încasărilor la lansare din luna aprilie este deţinut în continuare de „Furious 7” (146,2 milioane de dolari), în top mai figurând şi filmele „Captain America: The Winter Soldier” (95 de milioane de dolari şi „Fast Five” (86,2 milioane de dolari).

Filmul „The Jungle Book”, o producţie în care interpretarea actorilor este îmbinată cu personaje CGI (computer generated imagery) realizate cu tehnologie de ultimă generaţie, îl propune pe Neel Sethi în rolul lui Mowgli, în timp ce vocile animalelor din jungla indiană sunt interpretate de Bill Murray, Idris Elba, Ben Kingsley, Lupita Nyong'o şi Scarlett Johansson.

La sfârşitul săptămânii trecute au mai fost lansate producţiile „Barbershop: The Next Cut”, cu Ice Cube în rolul principal şi thriller-ul „Criminal”, cu Kevin Costner, Gary Oldman, Tommy Lee Jones, Ryan Reynolds şi Gal Gadot. Comedia „Barbershop: The Next Cut” s-a plasat pe locul doi în topul încasărilor cu 20,2 milioane de dolari, nereuşind să doboare ştacheta ridicată de „Barbershop 2: Back in Business” la 24,1 milioane de dolari, în urmă cu 12 ani.


 
Producţia „Criminal”, în regia lui Ariel Vromen, s-a plasat abia pe locul 6 cu încasări de 5,9 milioane de dolari. În film, amintirile unui agent CIA mort sunt transferate unui condamnat la moarte (Kevin Costner) în speranţa că acesta va putea stopa o ameninţare globală.

Comedia „The Boss”, cu Melissa McCarthy, Kristen Bell şi Peter Dinklage în rolurile principale, s-a plasat pe locul trei cu încasări de 10,2 milioane de dolari. În acest film Melissa McCarthy interpretează rolul celei mai bogate femei din SUA care ajunge să ducă o viaţă modestă după ce îşi pierde averea şi trece şi prin închisoare.

Locul patru în clasamentul încasărilor este ocupat de superproducţia „Batman v. Superman: Dawn of Justice” cu 9 milioane de dolari, urmat de animaţia „Zootopia”, a studiourilor Disney, cu încasări de 8,2 milioane de dolari.

Ultimele patru poziţii în box office-ul săptămânii trecute sunt ocupate de comedia „My Big Fat Greek Wedding 2” (3,3 milioane de dolari), drama „Miracles from Heaven” (1,9 milioane de dolari), „God's not Dead 2” (1,7 milioane de dolari) şi respectiv „Eye in the Sky'' cu 1,6 milioane de dolari.