Modi a întâmpinat cuplul regal pe treptele de la Hyderabad House, o fostă reşedinţă princiară, proiectată, asemenea multor clădiri din New Delhi, de arhitectul britanic Sir Edwin Lutyens.

Kate a purtat o rochie de culoare verde, lungă până la genunchi, iar William un costum de culoare închisă, în timp ce gazda, un vegetarian convins, a preferat să îmbrace o kurta albă tradiţională, la care a asortat o haină fără mâneci crem.

Potrivit unor surse indiene, masa de prânz a constat din patru feluri de mâncare indiană, vegetariană şi non-vegetariană. Sursele nu au precizat însă şi despre ce feluri a fost vorba, invocând protocolul existent în acest sens.

Renumitul muzician clasic indian Rahul Sharma a cântat la santoor, un instrument tradiţional asemănător cu ţambalul, iar repertoriul său a inclus şi hitul clasic al Beatles-ilor "Let It Be".

William şi Kate şi-au petrecut o mare parte din cele trei zile petrecute până acum în India întâlnindu-se cu copii şi cu organizaţii de caritate cu care colaborează.

Turul a inclus şi o gală caritabilă în Mumbai, la care au participat cele mai importante vedete de la Bollywood, în frunte cu Shah Rukh Khan şi fosta Miss World Aishwarya Rai.

Vizita de o săptămână va continua cu o vizită în Parcul Naţional Kaziranga, din statul indian Assam, unde William şi Kate vor putea admira faimoşii rinoceri cu un singur corn, după care va urma o deplasare în regatul Bhutan, înainte de a reveni sâmbătă în India pentru a vizita Taj Mahal-ul.