Aşa începe turul celor mai importante clădiri şi monumente din Chişinău. Practica este adusă în ţară de peste hotare, unde plimbările pe jos prin oraşele mari sunt la mare căutare. Turiştii nu doar reuşesc să admire cele mai importante obiective, dar şi le însuşesc.

Rolul de ghizi le revine tinerilor voluntari, care oferă serviciile de familiarizare cu oraşul nostru în mod gratuit. Entuziasmul lor a plasat Chişinăul pe harta turismului modern.

Parcul Ştefan cel Mare, Catedrala, Arcul de Triumf sau Biblioteca Naţională sunt câteva dintre obiectivele turistice ce pot fi admirate de vizitatori. Turul durează de la o oră până la trei ore, în funcţie de itinerarul ales. Locaţia care taie respiraţia turiştilor la propriu este Turnul de Apă.

Unul dintre cele mai importante avantaje ale plimbărilor turistice la pas este şi faptul că turiştii pot imortaliza locurile în zeci de fotografii.

Conform statisticilor, în Moldova ajung anual peste 12 mii de turişti, pe când România este vizitată de aproximativ 7 milioane de străini.