Efectul protector împotriva cancerului, a bolilor de inimă, precum şi rezolvarea tuturor problemelor legate de digestie sunt doar câteva dintre beneficiile aduse, scrie gandul.info.

Zece dintre cele mai importante motive care trebuie să te determine să incluzi verdeţurile în alimentaţia zilnică sunt:

1. Reduc efectele inflamatorii în organism

Datorită conţinutului sporit de antioxidanţi, verdeţurile au un efect calmant asupra corpului, neutralizând acidul şi împiedicând apariţia inflamaţiilor.

2. Îmbunătăţesc aspectul tenului

Luteina care se găseşte din plin în spanac, andive, pătrunjel, varza kale şi frunzele de sfeclă roşie împiedică apariţia timpurie a ridurilor, asigurând elasticitatea pielii.

3. Au efect detoxifiant

Datorită conţinutului ridicat în clorofilă, verdeţurile au un efect de curăţare şi detoxifiere a corpului de toxinele acumulate. Acest efect detoxifiant al verdeţurilor crude se răsfrânge şi asupra respiraţiei şi a transpiraţiei, astfel că poţi scăpa de halenă şi transpiraţia urât mirositoare, deoarece clorofila este cel mai dezodorizant pentru corp.

4. Sunt esenţiale pentru sănătatea colonului

Deoarece sunt extrem de bogate în fibre, verdeţurile protejează colonul de inflamaţii, prevenind astfel boli grave precum cancerul.
 
5. Regenerează sângele

Clorofila mai este numită şi sângele verde, datorită efectului său puternic de curăţare a sângelui. Printre verdeţurile cu efectul cel mai puternic asupra regenerării sângelui se numără pătrunjelul, chlorella, varza kale, frunzele de păpădie, mărarul şi coriandrul.

6. Alungă stările depresive

Acestea sunt o sursă excelentă de vitamine din complexul B care ajută creierul să producă anumiţi hormoni care ne dau o stare de bine. De exemplu, vitaminele B6 şi B9 (acidul folic) sunt implicate în producţia serotoninei, hormonul fericirii.

7. Protejează inima de boli

Conţinutul ridicat de folaţi care se regăsesc în frunzele verzi reduc riscul de boli cardiovasculare. De asemenea, au un efect benefic asupra tensiunii arteriale, ajutând la un control mai bun al ei, pentru că asigură corpului calciu şi potasiu. Un alt beneficiu este legat de faptul că încetinesc absorbţia carbohidraţilor, lucru benefic pentru persoanele care suferă de diabet, şi scad nivelul colesterolului rău.

8. Protejează oasele

Toate verdeţurile conţin din belşug calciu, potasiu, magneziu şi mangan, minerale esenţiale pentru sănătatea oaselor. O dietă bogată în verdeţuri crude este una dintre cele mai bune metode de a te feri de osteoporoză şi a avea sistemul osos puternic.

9. Întăresc sistemul imunitar

Deoarece asigură o digestie foarte bună, verdeţurile au un efect spectaculos asupra sistemului imunitar. Dacă digestia ta nu este una bună, eşti predispusă la îmbolnăviri şi vei avea un sistem imunitar slăbit. De aceea, este recomandat să consumi zilnic verdeţuri care asigură o digestie bună şi astfel îţi vei întări şi sistemul imunitar, notează gandul.info.

10. Au un efect benefic asupra creierului

Datorită bogăţiei de vitamine din complexul B, verdeţurile aduc o mulţime de beneficii pentru creierul tău, protejându-l de boli şi stimulând activitatea cerebrală. Antioxidanţii din verdeţuri feresc creierul de boli grave, precum Alzheimer şi Parkinson