Alături de tinerii participanţi la acest eveniment, şi preşedintele american, Barack Obama, s-a bucurat de seara încărcată de muzică şi simboluri istorice.

Hamilton este un spectacol de autor, în care Lin-Manuel Miran a semnat şi muzica şi textele. Show-ul este inspirat dintr-o biografie a lui Alexander Hamilton, unul dintre Părinţii Fondatori ai SUA, publicată în 2004 de Ron Chernow. Spectacolul, montat pe Broadway în 2015, a fost un mare succes de public şi a primit deja mai multe premii importante. 

Născut într-o familie modestă din Caraibe, Alexander Hamilton a luptat în Războiul de Independenţă al Statelor Unite ale Americii (1775 — 1783), a devenit unul dintre cei mai influenţi membri ai cabinetului preşedintelui George Washington şi a fost primul ministru de finanţe din istoria SUA. 

Musicalul care îi este consacrat are în distribuţie mai ales artişti afroamericani şi latinoamericani. 
„Este ceea ce face America o mare naţiune”, a afirmat preşedintele Obama.

„Suntem un proiect care nu se termină niciodată”, a adăugat el, adresându-se tinerilor săi invitaţi, pe care i-a îndemnat să ducă istoria mai departe. 

Aceasta nu a fost prima dată când Lin-Manuel Miran a luat parte la o acţiune organizată de actualul preşedinte democrat al SUA, întrucât a mai avut acest privilegiu şi în 2009, cu prilejul unei seri de poezie la Casa Albă.