„Ca urmare a acestui incident nu vom mai împrumuta nicio chitară pentru realizarea filmelor în niciun fel de condiţii'', a declarat Dick Boak, directorul C.F. Martin & Co Museum and Archives.

O versiune similară a instrumentului muzical trebuia returnată proprietarului iniţial care a oferit-o către Martin Guitar Museum înainte ca aceasta să fie distrusă de actorul Kurt Russell în filmările din Wyoming pentru film, însă acest lucru nu s-a întâmplat. ''Am fost informaţi că a fost vorba de un accident petrecut pe platourile de filmare'', a spus directorul Dick Boak.

''Înţelegem că astfel de accidente pot avea loc pe platourile de filmare, însă în acelaşi timp ştim că în scenariu este prevăzută distrugerea unei chitare, iar dacă probabil cineva a uitat să-i spună actorului despre valoarea instrumentului atunci aceasta ar fi o informaţie nouă pentru noi. Nu ştiam nimic despre ce este prevăzut în scenariu sau că lui Kurt Russell nu i s-a spus că această chitară este extrem de valoroasă şi este o piesă de la Muzeul Martin care nu poate fi înlocuită''.

Chiar dacă respectiva chitară era asigurată şi muzeul a recuperat banii pentru valoarea de vânzarea a acesteia, directorul muzeului Boak a precizat că pierderea este uriaşă pentru că respectiva chitară este distrusă complet şi nu mai poate fi reparată, iar mai mult decât atât era vorba despre o piesă din tezaurul muzical american, conform reverb.com.