„Nu am făcut declaraţii pe această temă şi nu ştim de unde a apărut această informaţie", a declarat agenţiei RIA Novosti Valeri Saarian, responsabilul casei de producţie pentru Europa de Est.

Responsabilul a subliniat că „patru vedete de prim rang de la Hollywood participă la casting" pentru rolul preşedintelui rus şi că filmul va fi regizat de „un cineast laureat cu două premii Oscar".

Cea mai cunoscută televiziune independentă din Rusia, Dojd (Rain TV), informase că DiCaprio îl va interpreta pe Putin într-un lungmetraj şi că filmările vor începe anul acesta.

Pentru a suscita şi mai multă confuzie asupra subiectului, mass-media ruse, printre care ziarul „Moskovski Komsomoleţ”, au pus sub semnul întrebării proiectul lui Valeri Saarián, care în 2013 anunţase realizarea unui film despre genocidul armean cu participarea lui Alain Delon, Adrien Brody şi Dustin Hoffman. Ziarul a amintit că s-a informat la vremea aceea şi că toţi actorii îşi dăduseră acceptul de participare, totuşi au trecut mai mult de doi ani şi nu s-a întâmplat nimic cu proiectul.

DiCaprio mărturisea, într-un interviu recent pentru cotidianul german „Welt am Sonntag'', că i-ar plăcea să-l interpreteze pe Vladimir Putin, manifestându-şi totodată interesul de a-l juca pe Lenin sau pe Rasputin.

Leonardo DiCaprio s-a întâlnit cu Vladimir Putin în 2010, la Sankt Petersburg, cu ocazia unui summit pentru protejarea tigrilor siberieni. „Am discutat cu Putin doar despre apărarea acestor animale magnifice'', a precizat cineastul american, care, prin fundaţia pe care o conduce, a oferit sprijin financiar pentru numeroase proiecte privind protejarea acestor feline mari.