Rooney Mara, nominalizată la Oscar în 2016 pentru filmul „Carol”, a mai fost distribuită şi în următorul film al regizorului Terrence Malick, ce nu are încă un titlu stabilit, programat să apară la sfârşitul lui 2016.

„Maniera brută în care Rooney se apropie de roluri, îmbinată cu viaţa ei interioară profundă şi magnetică, reprezintă puncte forte ce o recomandă pe actriţă să joace rolul femeii celei mai puţin înţelese din istorie - Maria Magdalena", a spus Davis. „Am lucrat cu Rooney în filmul „Lion" (ce este în acest moment în post-producţie - n. r.) şi ştiu că are un talent remarcabil", a adăugat regizorul.

Adeptă devotată a lui Iisus Hristos, ce se spune că a luat parte atât la scena Crucificării, cât şi la Înviere, personajul Maria Magdalena a fost transpus de mai multe ori în film. În filmul „The Last Temptation Of Christ", regizat de Martin Scorsese, Maria Magdalena a fost jucată de Barbara Hershey.

Pelicula a inclus o scenă erotică ficţională, considerată degradantă, în care Maria Magdalena şi Iisus Hristos făceau dragoste şi o alta în care aveau împreună un copil. Secvenţa, însă, apare în film drept onirică, imaginată de Iisus în timpul crucificării, când Mântuitorul cumpăneşte o viaţă normală, de muritor de rând.

Aproape fără să rostească vreun cuvânt de-a lungul peliculei regizate de Mel Gibson, „The Passion Of The Christ", Monica Belluci a fost cea care a jucat-o pe Maria Magadalena, în timp ce Anne Bancroft a portretizat-o în producţia TV de anvergură din 1977, „Jesus Of Nazareth".

Recent, Maria Magdalena a fost exploatată drept personaj-cheie în cartea-fenomen ce a produs controverse la nivel global, „Codul lui Da Vinci", de Dan Brown. De asemenea, în filmul adaptat după carte, în care Tom Hanks a fost personajul principal, Maria Magdalena a avut un rol central în derularea poveştii.

În Evul Mediu, la un moment dat, în jurul Mariei Magadalena s-a creat speculaţia că ar avea o reputaţie de femeie uşoară, deşi niciuna dintre Evanghelii - în care numele ei apare de mai multe ori decât al unora dintre apostoli - nu susţine această poveste defăimătoare.

Garth Davis va regiza filmul despre Maria Magdalena, iar scenariul va fi scris de Helen Edmundson şi Philippa Goslett. Filmul va fi lansat în 2017 şi va fi produs de Universal în colaborare cu See-Saw Films, casa de producţie ce a produs filmul „The King’s Speech", câştigător al premiului Oscar pentru cel mai bun film al anului, în 2010.