Ironia face ca Zmeura de Aur să fie organizată chiar înainte de decernarea mult-râvnitelor premii Oscar. Aşa cum era poate de aşteptat, câştigătoarele Zmeura de Aur 2016 sunt Fifty Shades of Grey şi The Fantastic Four.

A avut un succes uimitor în privinţa încasărilor (peste 166 de milioane de dolari la nivel global) şi a determinat realizarea altor două continuări, dar drama erotică Fifty Shades of Grey nu s-a bucurat de aceeaşi primire şi din partea criticilor de specialitate. Filmul a primit şase nominalizări la premiile Zmeura de Aur şi a obţinut cinci dintre acestea – Cel mai prost film, Cel mai prost actor (Jamie Dornan), Cea mai proastă actriţă (Dakota Johnson), Cel mai prost scenariu şi Cea mai proastă pereche de actori (Dakota Johnson şi Jamie Dornan).

Trofeul pentru Cel mai prost film a fost împărţit cu SF-ul The Fantastic Four, care a mai câştigat şi alte două premii – Cel mai prost remake şi Cel mai prost regizor (Josh Trank). Una dintre surprizele serii a fost chiar Eddie Redmayne. Anul trecut a fost recompensat cu primul Oscar pentru rolul astrofizicianului Stephen Hawking din drama biografică The Theory of Everything, iar acum este din nou în cursa pentru Oscar pentru rolul extraordinar din The Danish Girl, dar se pare marchează şi o performanţă mai puţin onorantă: premiul pentru Cel mai prost actor în rol secundar pentru Jupiter Ascending. La categoria Razzie Redeemer Award, trofeul care onorează un fost câştigător al Zmeurei de Aur, care a reuşit să impresioneze ulterior criticii de specialitate, marele învingător este Sylvester Stallone, pentru interpretarea din Creed, pentru care este posibil să plece acasă şi cu un Oscar.