Noul album „25” i-a adus interpretei Adele atât recorduri impresionante de vânzări, cât şi patru trofee preţioase la Gala Brit de la Londra. Artista a fost premiată pentru album şi pentru piesa „Hello”.

A fost apreciat şi succesul global al cântăreţei. Distincţia a fost anunţată de pe orbită, de astronautul britanic din echipajul Staţiei Spaţiale Internaţionale.

Adele a fost copleşită de emoţii şi a urcat pe scenă cu ochii în lacrimi. Solista le-a mulţumit tuturor celor care au fost alături de ea şi în momentele dificile.

Totodată, Adele şi-a exprimat sprijinul faţă de cântăreaţa americană Keisha, care îşi acuză producătorul de abuzuri sexuale, şi a interpretat o piesă de pe noul ei album.

Alţi câştigători ai serii au fost formaţia Coldplay, desemnată cea mai bună trupă britanică a anului, şi Justin Bieber, care s-a învrednicit de titlul interpretul internaţional al anului.

Seara a culminat cu un omagiu adus lui David Bowie. Impresionantul moment a fost evocat de o altă veterană a scenei, Annie Lennox. Muzica regretatului artist a fost interpretată chiar de grupul său şi de tânăra interpretă Lorde.

Ceremonia Brit Awards a ajuns la cea de-a 36-a ediţie.