„S-a întâmplat sa fiu curios”, a spus el, râzând, după ce reporterul RIA Novosti l-a întrebat ce părere are despre echivalentul rusesc al parmezanului.

Ambasadorul a adăugat că a auzit despre italieni care produc mozzarella şi burrata în Caucaz. „Şi este o brânză de bună calitate. Dar, ca să vă spun adevărul, nu are nicio legătură cu mozzarella italiană reală. Există produse a căror calitate este determinată de pământ, climă, alimentaţia vitelor. De exemplu parmezanul, este o brânză care în Italia se produce doar în regiunea Parma. Probabil că este brânza cea mai falsificată din lume. Dar oricine gustă măcar o dată adevăratul parmezan, va simţi apoi diferenţa”, a adăugat diplomatul.

După introducerea de către Rusia a embargoului alimentar asupra produselor alimentare din Europa, producătorii din această tară au început să falsifice multe produse de marcă, îndrăgite de ruşi, dar care nu mai pot pătrunde legal pe piaţa rusă.

O statistică a Roscomnadzor Rusia arată că circa 80% din brânzeturile comercializate în Rusia în prezent sunt produse falsificate.