Rapperul Kendrick Lamar a dominat ediţia din acest an a premiilor Grammy. El a câştigat trofee pentru cel mai bun album rap, cel mai bun cântec rap, cea mai bună interpretare rap, cea mai bună colaborare rap şi cel mai bun videoclip. Cel din urmă a fost împărţit cu Taylor Swift, graţie colaborării lor la piesa „Bad Blood”.

Cântăreţul a ratat însă cele mai importante premii. Unul dintre acestea i-a revenit lui Taylor Swift, care s-a învrednicit de trofeul „Albumul anului” pentru discul său „1989”. Astfel, vedeta este prima femeie care a câştigat acest premiu de două ori. Tot pentru „1989” a primit un Grammy la categoria „Cel mai bun album pop vocal”, care a fost cel mai bine vândut în anul 2014. Interpreta a ţinut şi un discurs motivaţional pe scena de la Los Angeles.

Balada „Thinking Out Loud” a lui Ed Sheeran, care a cunoscut un succes fenomenal, a fost desemnată „Piesa anului”.

În acelaşi timp, cântăreaţa Meghan Trainor a obţinut premiul „Revelaţia anului”. Unul dintre momentele emoţionante de la gala premiilor Grammy a fost oferit de Lady Gaga, care i-a adus un omagiu regretatului David Bowie. Cu un joc de lumini care i-au desenat pe faţă cele peste o mie de figuri ale artistului-cameleon, excentrica interpretă a cântat la pian, s-a mişcat ca un robot şi a dansat acompaniată la chitară.

Gala premiilor Grammy a ajuns la cea de-a 58-a ediţie.