Alegerea a fost făcută, prin votul publicului care a urmărit emisiunea „Wer singt für Österreich?” („Cine va cânta pentru Austria?”). Câştigătoarea a fost Zoe, o tânără de 19 ani, care a declarat că „iubeşte limba franceză”, şi care va lua parte la competiţia care se va desfăşura între 12 şi 14 mai în capitala Suediei.

„Am afirmat mereu, când mi s-a propus să particip la selecţia austriacă pentru Eurovision, că nu voi schimba nimic din stilul pe care îl iubesc. Iar eu iubesc limba franceză”, a declarat blondă care i-a convins pe austrieci intepretând melodia „Loin d'ici”, în care vorbeşte despre un paradis imaginar.

Presa franceză şi cea francofonă din mai multe ţări a prezentat cu satisfacţie această ştire, amintind că, din 1988, când Celine Dion a concurat pentru Elveţia, niciun titlu în limba franceză nu a mai ieşit pe primul loc la Eurovison.

Cea de-a 61-a ediţie a concursului Eurovision se organizează în Suedia datorită victoriei înregistrate anul trecut de Mans Zelmerlow cu piesa „Heroes”. Aceasta va fi a treia oară când competiţia se desfăşoară la Stockholm, care a mai fosta gazdă pentru Eurovision în 1975 şi 2000.