„La început mi-am spus că propunerea este ciudată: să fie oare bine pentru mine? Şi apoi m-am gândit de ce nu? Ar fi ceva plin de haz, nou şi simpatic”, spune cântăreţul britanic într-un videoclip postat pe internet. Filmul îl prezintă la lucru în propriul studio, creând acorduri scurte pentru reprezentarea a 20 de emoţii, de la note blânde la xilofon la sunete de chitară mult mai agresive. Multe din aceste acorduri vor fi lansate până la Sfântul Valentin.


Paul McCartney arată într-un interviu pe site-ul său că găseşte proiectul amuzant, dar şi destul de complex „fiindcă trebuie comprimată interpretarea muzicală a unei emoţii în mai puţin de cinci secunde”. Acordurile cel mai greu de redat au fost cele asociate, potrivit lui, emoticoanelor reprezentând flirtul şi înroşirea obrajilor. „A fost ca şi cum ai face un imens puzzle de cuvinte încrucişate ca să găseşti toate soluţiile. În acelaşi timp a fost un proces muzical, aşa că a fost un exerciţiu bun pentru mine în studio”, a adăugat McCartney.


Paul McCartney (73 de ani), care utilizează el însuşi emoticoane în mesajele trimise apropiaţilor, a fost mult timp interesat de experimente muzicale. Recent a trecut la alte genuri muzicale, alături de rapperul Kanye West şi vedeta R&B Rihanna.

Membrii grupului Beatles aveau obiceiul să compună piese destul de scurte: cântecele „She Loves You”, „Love Me Do” sau „I Want to Hold Your Hand” au mai puţin de două minute, toate fiind însă piese de neuitat.