Filmul original, un clasic al cinematografiei regizat în 1933 de James Whale şi care este o ecranizare a romanul lui H.G. Wells, prezintă povestea unui om de ştiinţă care găseşte o modalitate de a-şi face corpul invizibil.

Alături de alte filme precum „Frankenstein” sau „Dracula”, „The Invisible Man” a transformat studiourile Universal într-un punct de reper al cinematografiei horror şi cu monştri în anii '30.

Acum Universal intenţionează să recupereze această poveste în „The Invisible Man” cu Johnny Depp, în fruntea distribuţiei acestui film care îi are ca producători pe Alez Kurtzman şi Chris Morgan. Nu se ştie încă cine va regiza acest lungmetraj şi nici data la care va fi lansat pe ecrane.

Anul trecut, studioul anunţa de asemenea că este în faza de dezvoltare a „remake”-ului unui alt clasic al cinematografiei horror, „The Mummy”, care îl va avea ca protagonist pe Tom Cruise şi a cărui premieră este prevăzută pentru 2017.

Prin participarea sa la „The Invisible Man”, Johnny Depp îşi include un alt film într-o agendă din care nu lipsesc proiectele, având în vedere că în curând va ieşi pe ecrane „Alice Through the Looking Glass”, aşteptat în mai anul acesta, precum şi noul episod al seriei „Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales”, a cărui premieră este aşteptat în 2017.