Conform spuselor lui Dainty, George Michael înregistrase un nou album care trebuia să apară anul următor. „Este un album pop, pe care voia să-l facă după show-urile cu orchestră. Din câte am înţeles, e gata, aşa că sper să-l auzim'', a completat el.

Albumul urma să fie produs de Naughty Boy. Într-un interviu acordat BBC la începutul acestei luni, Naughty Boy, pe numele real Shahid Khan, cunoscut pentru colaborările sale cu Beyonce, Sam Smith şi Emile Sande, a confirmat aceste planuri. „Are un album care va ieşi anul viitor şi va face ceva şi pentru albumul meu. Abia aştept'', a spus producătorul şi compozitorul. „Nu ştiu la ce să mă aştept. Şi, să fiu sincer, e mai misterios decât oricine altcineva, aşa că sunt entuziasmat'', a completat acesta la BBC Music Awards.

Un documentar este şi el în plan pentru toamna lui 2017, echipa artistului lucrând la el înainte de Crăciun, mai scrie The Telegraph.

Muzicianul Nile Rodgers a declarat că pe 23 decembrie a fost acasă la George Michael pentru a înregistra amintirile acestuia despre scena muzicală din anii '80 pentru Channel 4.

Starul pop britanic, al cărui nume real era Georgios Kyriacos Panayiotou, a vândut mai mult de 100 de milioane de albume de-a lungul unei cariere care s-a întins pe aproape patru decenii, primul său album solo „Faith", din 1987, fiind vândut în 20 de milioane de discuri şi ocupând prima poziţie în topuri, notează şi AFP, care aminteşte şi de succese ale artistului precum „Faith" sau „Careless Whisper”.

Cel mai recent produs discografic al său a fost albumul solo „Symphonica'', lansat la 14 martie 2014 după „Patience'' (2004).

Cântăreţul, compozitorul şi producătorul britanic a murit la 53 de ani, potrivit informaţiilor agentului său, care, ulterior, a precizat că decesul a survenit în urma unui stop cardiac.

Fanii s-au adunat în faţa casei lui George Michael din Oxfordshire, dar şi în preajma locuinţei din Highgate, din nordul Londrei, pentru a depune flori şi lumânări pe treptele de la intrare, notează The Guardian.