Acesta era un obicei transmis din generaţie în generaţie. Din 1862, când a fost cumpărat castelul Sandringham în Norfolk de către regina Victoria, locatarii de la Windsor au obiceiul de a petrece noaptea Naşterii Domnului în această reşedinţă regală. Regina este înconjurată de toţi descendenţii săi. Sau aproape de toţi.

Până acum există trei precedente când această cutumă nu a fost respectată. În 2012, cuplul princiar a rupt prima dată această tradiţie, sărbătorind Crăciunul la familia Middleton. La acea vreme, Kate era însărcinată cu primul ei copil. Apoi, în 2014, ducele şi ducesa de Cambridge recidivează, petrecând sărbătorile la reşedinţa lor Anmer Hall din Norfolk, în compania Pippei Middleton şi a logodnicului ei, James Matthews. În fine, anul trecut, cei doi au participat la liturghia din 24 decembrie, după care au petrecut ziua de Crăciun la părinţii ducesei.

Dar, regina este plină de înţelegere. „Maiestatea Sa înţelege că este vorba de o dilemă cu care se confruntă mulţi tineri părinţi şi înţelege foarte bine cât de apropiată este Catherine de familia sa”, a dezvăluit o sursă apropiată de casa regală pentru Daily Mail. Acesta este, de asemenea, unul dintre motivele pentru care Elisabeta a II-a i-a inclus de mult timp pe domnul şi doamna Middleton la evenimente de familie.

În ceea ce-l priveşte pe prinţul Harry şi noua sa prietenă, actriţa Meghan Markle, încă se fac speculaţii cu privire la prezenţa lor la castelul Sandringham.