Aşa cum cere tradiţia, pomul de Crăciun, care provine de la o fermă din Pennsylvania, a ajuns la reşedinţa prezidenţială într-o căruţă trasă de cai, vinerea trecută, şi fost primit de Prima Doamnă a Statelor Unite, Michelle Obama, alături de nepoţii ei, Austin şi Aaron Robinson, şi cei doi câini ai familiei, Bo şi Sunny.

Împodobirea pomului de Crăciun de la Casa Albă datează de la jumătatea anilor 1850, când preşedintele Franklin Pierce a adus pentru prima dată un brad în incinta reşedinţei prezidenţiale pentru sărbătoarea Naşterii Domnului.

Potrivit Yahoo!Shine, în anii 1890, Prima Doamnă Caroline Harrison a ajutat la decorarea pomului, punând astfel bazele tradiţiei, dezvoltată ulterior în vremea administraţiei Kennedy şi păstrată până în ziua de azi, ca soţiile preşedinţilor să se ocupe de bradul de la Casa Albă, să imagineze o temă unitară a decoraţiunilor din fiecare an (inspirată de obicei din istoria SUA, din estetici la modă sau din teme geopolitice de actualitate pentru epoca respectivă) şi în unele cazuri să comande sau să confecţioneze chiar ele ornamentele.

În 1929 s-a impus noţiunea de "pom de Crăciun oficial" al Casei Albe. Istoria simbolului festiv n-a fost însă lipsită de probleme; în 1899, preşedintele William McKinley a fost criticat chiar pentru faptul că a avut ideea să aibă un pom de Crăciun, pe motiv că acesta nu corespunde unei tradiţii americane, ci este un import cultural de origine germană.