Acuzaţiile priveau un incident avut de actor cu fiul său, Maddox, de 15 ani, pe durata unei călătorii cu avionul între Franţa şi Los Angeles. Anturajul Angelinei Jolie a susţinut că actorul l-a lovit pe adolescent.

„În replică la acuzaţiile cu privire la un zbor (...) în care se aflau Pitt şi copiii săi, Biroul Federal de Investigaţii (FBI) a revizuit circumstanţele (incidentului) şi nu va continua ancheta", a declarat poliţia federală într-un comunicat primit de AFP.

Actorul în vârstă de 52 ani, care a format alături de Angelina Jolie cuplul cel mai adulat de la Hollywood, „nu va mai face obiectul niciunei acuzaţii pe acest subiect", a precizat FBI.

Potrivit AFP, acest anunţ marchează cea de-a doua victorie pentru actor, care fusese deja achitat de acuzaţia de agresiune în cadrul anchetei conduse de Departamentul pentru copii şi servicii familiale din Los Angeles.

Jolie, 41 de ani, a intentat divorţ în luna septembrie, invocând diferenţe ireconciliabile. Ea încearcă să obţină custodia exclusivă a celor şase copii ai cuplului, în timp ce Brad Pitt doreşte custodia comună, aminteşte AFP.