Bătrânii se antrenează pentru evenimente organizate de numeroase corporaţii, dar şi pentru petreceri private în perioada sărbătorilor. Meseria de Moş Crăciun nu este una uşoară, aşa că ei urmează cursuri pentru a se specializa. Într-o sală de clasă, toţi bătrânii cu barbă albă şi deasă sunt dornici să afle cum să-i facă fericiţi pe cei mici.

Ce învaţă mai exact? Ce răspunsuri să le ofere copiilor, care pot să pună cele mai năstruşnice întrebări. În plus, sunt sfătuiţi cum să îşi controleze vocea, ca să fie un Moş Crăciun cât mai autentic, dar şi cum să-şi aranjeze barba.

„Singurul lucru care mă sperie câteodată la copii este faptul că sunt atât de singuri, încât nu aş vrea să spun ceva ce îi poate afecta”, a mărturisit un bătrân, în vârstă de 64 de ani.

Cursurile durează câteva zile, costă 500 de dolari şi sunt organizate doar de câteva ori pe an. La final, studenţii primesc diploma că deţin secretul lui Moş Crăciun.

“Moş Crăciun nu poate să fie peste tot, aşa că m-a rugat pe mine să-i antrenez pe cei mai buni reprezentanţi”, spune Jennifer Andrews, care predă la această şcoală de mai bine de aproape un deceniu.

Ea susţine că cei mai mulţi dintre elevii ei s-au retras din poliţie sau armată, iar acum îşi caută alte îndeletniciri. Alţii au ales să facă acest lucru, deoarece seamănă cu originalul Moş Crăciun. Este şi cazul lui Badyk. După ce părul său a încărunţit, în urmă cu două decenii, copiii au început să strige Moş Crăciun. El a decis astfel să îşi asume acest rol şi să se perfecţioneze.