Mike Kelley este cu adevărat pasionat de aeroporturi şi de avioane, astfel că şi-a dedicat trei luni din viaţă pentru a crea un proiect de fotografie cu adevărat spectaculos. Acesta nu este la prima creaţie de acest fel, având în vedere că aţi văzut probabil o imagine asemănătoare şi acum câţiva ani, realizată tot de acelaşi fotograf.

Proiectul de acum este Airportraits, o serie de fotografii care repetă acelaşi truc folosit prima oară de Kelley. Acesta a mers în apropierea mai multor aeroporturi din întreaga lume şi a stat, a mâncat şi a dansat în timp ce aparatul său foto captura mii de imagini cu avioane ce decolau. Acesta a unit la final toate fotografiile pentru a crea o imagine compozită (o singură imagine care aduce laolaltă elemente din mai multe fotografii), ce reprezintă timpul petrecut la fiecare dintre locaţii.

Kelly s-a folosit de experienţa căpătată cât timp a realizat proiecte de fotografii arhitecturale şi şi-a îmbunătăţit, de asemenea, tehnica, în comparaţie cu primul proiect. Chiar dacă acesta a surprins imagini de trafic aerian de la aeroportul internaţional LAX, nu exista o identitate a locului. De această dată, fotograful a introdus elemente mai reprezentative pentru fotografii, în funcţie de ţara în care se afla.