Managerul centrului, Claire Travers, a declarat că instituţia, care face parte din programul naţional de înmulţire a păsărilor kiwi, deţine un depozit de coji de ouă curate, ce pot fi folosite în astfel de situaţii de urgenţă. Chiar şi aşa, oul în care se afla Fissure fusese atât de deteriorat încât ea a declarat că s-a temut că acesta nu va putea supravieţui.

Pentru repararea oului a fost folosită atât o bucată de coajă, cât şi bandă izolatoare, iar momentul în care Fissure a ieşit la lumină a fost unul primit cu multă bucurie. „Eclozarea în sine a fost uimitoare, bucata din coaja care a fost lipită, imitând coaja iniţială, a crăpat la unison ca şi cum ar fi fost parte din oul iniţial”, a povestit Travers.

Travers a declarat că încearcă să nu se ataşeze prea mult de puii de kiwi care sunt eliberaţi în sălbăticie când ajung la greutatea sănătoasă. Însă pe Fissure îl consideră special. „Are două petice de pene albe deasupra ochilor aşa că poate fi deosebit imediat. Aduce puţin cu Albert Einstein, cu sprâncenele lui stufoase”, a spus Claire Travers.