La Săptămâna Modei de la Paris, designerul italian Giorgio Armani a oferit publicului puţine opţiuni din punct de vedere cromatic. Pentru ţinutele de zi, creatorul a ales violet, cu slabe nuanţe de argintiu. Modelele au purtat pe podium jachete din organza cu fuste din material plisat sau cu pantaloni scurţi ori lungi, cu terminaţii din volane.

La capitolul ţinute de seară, Armani a fermecat cu rochiile elegante şi ample.

Şi designerul libanez Elie Saab a fost la înălţime cu o colecţie plină de feminitate şi eleganţă. Acesta a renunţat la rochiile de seară de tip prinţesă, pentru un stil mai îndrăzneţ, ieşit din tipare.

Elie Saab susţine că, pentru colecţia sa, s-a inspirat din jurnalul unei tinere britanice din aristocraţie, care a luat contact pentru prima dată cu civilizaţia indiană, în anii 20. Designerul a păstrat însă elemente din moda occidentală a vremii şi a inclus pantaloni din mătase, eşarfe şi tunici acoperite de broderii.

Iar doamnele care sunt în căutarea unei ţinute demne de covorul roşu au putut alege rochii elegante din voal acoperit cu pietre Swarowski.