Duminică seara, Donatella Versace şi-a prezentat colecţia primăvară-vară 2016 marcată de siluete seducătoare sigure de puterea lor. Rochiile au evidenţiat curbele senzuale, în timp ce broderiile şi plasele fine, asemenea unei pânze de păianjen, au invitat la reverie. Pantalonii drepţi cu talie înaltă, stil anii 1980 se poartă cu tocuri cui şi sacouri scurte până în talie, în alb strălucitor.

Picioarele au fost puse în valoare de rochii bustieră sclipitoare, dar şi de rochii maxi albe, negre sau corail, despicate amplu în faţă. Nota de originalitate a fost dată de sforile legate strâns de corp care s-au mişcat senzual la orice pas al top-modelelor.

Diva pop britanică Rita Ora, care a asistat la paradă, a stârnit senzaţie cu rochia sa mini oranj ultra-sexy, formată din bucăţi rectangulare legate între ele cu sfori, unul din modelele colecţiei. Castingul show-ului a inclus şi câteva top-modele în vogă ale momentului, precum americanca Gigi Hadid.
Specific pasarelei pariziene, moda de lux haute-couture implică multă muncă realizată manual, accesorii şi broderii artizanale şi este destinată în principal unei clientele foarte bogate. Este de asemenea o vitrină pentru mărcile care activează şi în sectorul de pret-a-porter.

Foarte aşteptată luni după-amiază este colecţia casei Dior, prima după plecarea directorului său de creaţie Raf Simons. Designerul belgian a plecat de la Dior în octombrie anul trecut, "din motive personale", concentrându-se asupra propriei mărci masculine de modă.

În aşteptarea numirii unui nou director, stiliştii studioului de creaţie s-au ocupat de colecţia realizată în atelierele casei. Dior a mai trecut printr-o perioadă de absenţă în fruntea conducerii artistice, după concedierea lui John Galliano, în martie 2011, şi numirea lui Raf Simons, în aprilie 2012.

La fel de aşteptată este şi colecţia casei de modă Schiaparelli. Fondată în anii 20 de Elsa Schiaparelli, care a participat activ la mişcările artistice suprarealiste alături Jean Cocteau şi Salvador Dalí, firma este cunoscută pentru jocurile de volum, creaţiile foarte feminine şi accentele fantezi.
Casa de modă Chanel promite, de asemenea, să surprindă cu noua sa colecţie exclusivistă şi prin prezentarea unei noi game de bijuterii.

Stéphane Rolland, designerul preferat al starurilor, alături de Elie Saab, Jean Paul Gaultier, Valentino şi Zuhair Murad, clasicii haute couture, nu vor lipsi nici ei de la această întâlnire a modei de lux de la Paris.