Incidentul s-a produs pe aeroportul din Dubai, unde atacantul Barcelonei a sosit luna trecută ca să primească un premiu în cadrul celei de-a şaptea ediţii a Globe Soccer Awards.

Poliţistul din Emiratele Arabe Unite voia să fie fotografiat cu vedeta fotbalului mondial, dar i s-a răspuns că Messi este obosit după un drum lung, a precizat cotidianul The National.

"Am mers atunci la controlul paşapoartelor şi am observat că al lui Messi fusese lăsat acolo. L-am luat şi am făcut o înregistrare în care apăream cu el (cu paşaportul)", a spus poliţistul, citat de acest ziar.

Secvenţa a fost postată apoi pe Snapchat cu această remarcă: "Messi e la Dubai? Ce fac? Ard paşaportul sau îl pun la loc? OK, puteţi trece".

Poliţistul, ce a compărut în faţa tribunalului, 'a pledat vinovat şi a recunoscut că a greşit postând informaţiile de pe paşaportul lui Messi pe reţelele sociale", a indicat Gulf News.

Poliţistul ar putea fi condamnat la cel puţin şase luni de închisoare şi ar putea primi o amendă de până la 500.000 de dirhami (125.000 de euro), a precizat acest cotidian. El este acuzat oficial că "a încălcat viaţa privată a lui Messi" şi că "a abuzat de sistemul de telecomunicaţii".

Pe 12 ianuarie, Dubaiul a anunţat că l-a numit pe Messi ambasador mondial pentru expoziţia universală pe care emiratul din Golf o va găzdui în 2020.