Ţinutele purtate de Michelle Obama provoacă, în general, un mare interes, iar aceasta, deşi avea un preţ deloc de neglijat, de 2.000 de dolari, a dispărut din stocul de marfă oferit pe pagina web Neiman Marcus în mai puţin de 50 de minute, cât a durat intervenţia şefului de la Casa Albă în faţa membrilor Congresului SUA.

Rochia de un galben aprins, cu o croială dreaptă extrem de simplă, poartă semnătura unui creator de modă cu rădăcini cubaneze, Narciso Rodríguez, cel care a realizat şi vestimentaţia primei doamne din seara alegerilor prezidenţiale din 2008, când soţul ei a câştigat primul mandat de şef al statului.

Îndreptându-se spre ultimul an la Casa Albă, Barack Obama a prezentat marţi cel din urmă discurs al său despre starea naţiunii, mai puţin tradiţional, aşa cum promisese deja. Evidenţiind principalele realizări din perioada în care a fost preşedinte, el a reluat teme din campania sa electorală din 2008 şi şi-a îndemnat concetăţenii să acţioneze pentru îmbunătăţirea sistemului politic din SUA.