IfZ a decis iniţial să tipărească „Mein Kampf", ediţie critică, în 4.000 de exemplare, însă a constatat încă din prima zi de vânzare, vinerea trecută, că „15.000 de exemplare fuseseră precomandate de librari", a adăugat ea. Un exemplar costă 59 de euro.

„Librarii ne-au comunicat că mulţi istorici şi oameni de ştiinţă" doresc să cumpere acest pamflet în scop pedagogic. „El interesează însă şi un public mai larg de clienţi, preocupaţi de politică şi istorie în general" şi care vor să ştie ce a scris cu adevărat dictatorul nazist, arată Simone Paulmichl. Ea adaugă că nu există niciun semn că cererea crescută ar veni din partea unor nostalgici ai celui de-al treilea Reich sau neonazişti, amintind că lucrarea cuprinde 3.500 de note istorice explicative şi critice.

„Mein Kampf", lucrare scrisă de Hitler în 1924 şi 1925, când ispăşea o pedeapsă cu închisoarea pentru un puci ratat, este pentru prima oară disponibilă în Germania după al Doilea Război Mondial. Reeditarea sa a fost posibilă după ce drepturile asupra cărţii, deţinute de Bavaria din 1945, au revenit domeniului public, în 1 ianuarie. Text fondator al nazismului, „Mein Kampf" (Lupta mea), care evocă proiectul de exterminare a evreilor, este singura lucrare scrisă de Fuhrer, aminteşte AFP.