Legendarul muzician britanic David Bowie a murit, duminică, la vârsta de 69 de ani, după o luptă de 18 luni cu cancerul. Anunţul a fost confirmat, luni dimineaţă, de familia artistului.

Cântăreţul a lansat ultimul său album de studio, Blackstar, de ziua lui de naştere, pe 8 ianuarie.

Pinguinul Bowie a eclozat chiar în acea zi, vineri, marcând prima venire pe lume din anul 2016 la Grădina Zoologică şi Botanică din Cincinnati. Angajaţii săi au solicitat ajutorul fanilor, pe Facebook, pentru găsirea unui nume special pentru puiul de pinguin. Cele mai populare sugestii au fost Bowie şi Elvis, întrucât 8 ianuarie este şi ziua de naştere a cântăreţului Elvis Presley.

Îngrijitorii pinguinului au ales numele Bowie, deoarece grădina zoologică menţionată are deja un pinguin regal care se numeşte Elvis.
Micuţul Bowie este unul dintre cei 33 de membri ai unei colonii de pinguini mici (Eudyptula minor) - cea mai mică specie de pinguin din lume - din Cincinnati. Colonia de pinguini mici - cunoscuţi şi sub numele de pinguini albaştri - de la Grădina Zoologică din Cincinnati este cea mai mare de pe teritoriul Statelor Unite.

Pinguinii mici, spre deosebire de pinguinii regali, preferă temperaturile moderate şi, din acest motiv, vizitatorii din Cincinnati vor putea să îl vadă pe Bowie şi restul coloniei sale abia în primăvară.