Therme Bucureşti este cel mai mare complex termal din Europa construit greenfield, pe un areal de 250.000 de mp, având o suprafaţă totală de peste 30.000 mp şi o capacitate de 4.000 de persoane simultan. Apa termală de la Therme Bucureşti este extrasă de la o adâncime de peste 3.100 de metri. Spaţiile verzi formează cea mai mare grădină botanică din România cu peste 800.000 plante, unele unice, precum Copacul vieţii.

„Complexul Therme Bucureşti este proiectat pentru o seismicitate de 9 grade pe scara Richter. Ne aşteptăm ca în primul an să avem între 800.000 — 1 milion de vizitatori. Centrul este o construcţie cu un grad de eficienţă energetică extrem de ridicat, a cărei autonomie energetică este asigurată 320 din 365 de zile pe an. Din punct de vedere al eficienţei energetice, Therme Bucureşti funcţionează din resurse proprii în proporţie de 90%”, a precizat Stelian Iacob, administratorul centrului.

Bucureştiul este al doilea cel mai mare oraş termal din Europa, după prima şi cea mai veche capitală termală atestată istoric: Roma.
 
La Therme Bucureşti, apa geotermală este adusă la suprafaţă de la o adâncime de peste 3.100 de metri. Forajul este o dublă premieră pentru România modernă, pentru că este cel mai adânc foraj de apă termală realizat după 1989 şi foloseşte o tehnică revoluţionară, care păstrează toate calităţile fizice şi chimice ale apei, până la suprafaţă. Noutatea absolută din zona Spa & Wellness este oferită de cele şase saune tematice şi o baie de aburi.

Zona Galaxy din cadrul Therme Bucureşti deţine cel mai spectaculos sistem de tobogane indoor din Centrul şi Sud-Estul Europei. Lungimea totală a acestora este de 1,5 kilometri, iar zonele de plecare au o înălţime de până la 14 metri, ele fiind concepute pentru a oferi multiple ocazii de entertainment pentru toate vârstele. Zona cuprinde 16 tobogane, dintre care 7 pentru copii, 2 tobogane care „străpung” acoperişul clădirii, tobogane interactive cu jocuri de lumini sau „Racer”, unde pot concura până la 3 participanţi simultan, precum şi „Crazy River”, cu un volum de apă de peste 2.500 mc/oră.