Fanii nu cred însă această tragică informaţie publicată pe Facebook şi susţin că ar fi, de fapt, o farsă SINISTRĂ. Moartea legendarului solist a fost însă anunţată şi de fiul artistului pe Twitter.

Vestea morţii celebrului solist, publicată iniţial pe contul oficial de Facebook al acestuia, a fost preluată de cele mai importante publicaţii de limbă franceză (Le Figaro, LExpress, leParisien.fr).

Informaţia este în acest moment puternic contestată de fanii artistului care spun că David Bowie e viu şi sănătos, fiind, de fapt, victima unei farse sinistre. BBC a transmis însă vestea morţii legendarului solist, citându-l pe fiul acestuia care a vorbit despre acest tragic eveniment într-o postare pe Twitter.

“David Bowie a trecut dincolo liniştit, înconjurat de familia sa, după ce vreme de 18 luni a luptat, cu mult curaj, împotriva cancerului de care suferea”, a scris fiul regretatului artist.

Bowie abia împlinise 69 de ani vineri, 8 ianuarie, ocazie cu care lansase un nou album de studio - al 28-lea din carieră - intitulat "Blackstar".

Potrivit presei internaţionale, noul material discografic i-a impresionat pe criticii din industria muzicală, care spuneau că Blackstar reflectă pe deplin dorinţa artistului britanic de a explora noi tendinţe muzicale. Pentru piesele de pe albumul "Blackstar", David Bowie colaborase cu membrii unei trupe de jazz, pe care i-a cunoscut într-un bar din cartierul newyorkez West Village. Conceptul noului disc a fost realizat de producătorul muzical Tony Visconti, un vechi colaborator şi prieten al artistului britanic. "Blackstar" include şapte piese şi este disponibil pe CD şi pe vinil. De asemenea, albumul poate fi achiziţionat şi în format digital de pe internet

Albumul a fost foarte bine primit de criticii de specialitate, ale căror cronici au fost mai mult decât elogioase, lăudând curajul de care a dat dovadă David Bowie atunci când a decis să îşi asume astfel de riscuri muzicale, scrie mediafax.ro

The New York Post afirmă că "Blackstar" "nu este "acel gen de album care serveşte publicului o piesă cu potenţial de mare succes, dar dovedeşte faptul că «pionierul» britanic (David Bowie, n.r.) continuă să se afle în căutarea unor noi tărâmuri muzicale".

Născut la 8 ianuarie 1947, David Robert Jones (pe numele său de scenă David Bowie)a fost cântăreţ, compozitor, producător şi inginer de sunet şi a câştigat mai multe premii BRIT, MTV Music Video şi Grammy. Activ pe parcursul a cinci decenii pe scena rock 'n' roll şi cunoscut prin faptul că-şi reinventează destul de des stilul de a cânta, Bowie a fost considerat un influent inovator, în special datorită pieselor sale din anii '70.

David Bowie s-a inspirat pentru muzica sa dintr-o vastă paletă de forme de artă, filosofie şi literatură. A fost, de asemenea, actor de film şi teatru, regizor şi realizator de videoclipuri muzicale. Printre cele mai cunoscute albume ale sale se numără materialele discografice "Space Oddity" (1969), "Ziggy Stardust" (1972), "The Man Who Sold the World" (1970), "Aladdin Sane" (1973), "Station to Station" (1976), "Let's Dance" (1983), "The Buddha of Suburbia" (1993) şi "Earthling" (1997). Albumele starului britanic s-au vândut în peste 140 de milioane de copii pe plan mondial.

Într-un sondaj realizat în 2002, de BBC, David Bowie s-a clasat pe poziţia a 29-a în clasamentul celor mai mari 100 de artişti britanici din lume. În 2004, revista Rolling Stone l-a clasat pe Bowie pe locul al 39-lea în topul celor mai buni 100 de artişti rock din toate timpurile.